jul
2020

Aankomende beurzen

Dit jaar zijn wij weer present bij een aantal beurzen. Dit geldt onder andere voor de sectoren tuinbouw, aardappelbewaring en intensieve veehouderij. Hieronder ziet u een overzicht van waar u ons kan vinden. Wij hopen u te mogen spreken op een van deze beurzen!

Vanwege de coronacrisis is het mogelijk dat deze evenementen worden verschoven.

 

online Aardappeldemodag

19 augustus – gratis bezoekbaar online evenement

 

Potato Europe

Potato Europe is afgelast.

 

Green tech

20 – 22 oktober 2020
Amsterdam, Nederland
Standnummer: 11.215

 

Eurotier

9 – 12 februari 2021
Hannover, Duitsland
Standnummer: 23B29

jun
2020

Certis raadt Synofog aan als nieuwe generatie vernevelaar

Met het aanstaande verbod op CIPC als kiemremmer wordt er druk gezocht naar opvolgers. Een van de populaire alternatieven is Biox-M. Dit natuurlijke middel is naast 1,4Sight en Argos een geregistreerd product voor de Synofog kiemremmervernevelaar.

Certis heeft nu een artikel op hun website gepubliceerd over de werking van de Synofog samen met Biox-M. Certis prijst hierin de Synofog als een hoogwaardige en innovatieve vernevelaar die klaar is voor de toekomst van kiemremming.

Bekijk het artikel hier.

mei
2020

CTGB past registratie Aldekol Des FF aan: toegelaten voor verneveling

Het CTGB heeft de registratie van het middel Aldekol Des FF aangepast. Een klant meldde aan ons dat uit de registratie niet eenduidig blijkt of het product verneveld mag worden. Daarom is een verzoek tot aanpassing ingediend. Het CTGB heeft het verzoek gehonoreerd waardoor de registratie nu duidelijk is: Aldekol Des FF mag worden verneveld. De nieuwe toelating bevat de volgende tekst:

‘Toepassingsmethoden zijn borstelen, dompelen, sproeien met rugspuit en vernevelen.’

De nieuwe toelating vindt u hier.

NVP roept andere fabrikanten op tot verheldering

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders roept nu andere fabrikanten van reinigingsmiddelen op om ook hun productinformatie en productregistraties te verhelderen. Door dit te doen kunnen pluimveehouders een verantwoorde keus maken.

Daarnaast nemen ze juridisch risico weg. Als een middel in de praktijk anders gebruikt wordt dan aangegeven op de verpakking, staat de boer alleen bij het ontstaan van problemen op het gebied van gezondheid en voedselveiligheid.

“Pluimveehouders moeten kunnen vertrouwen op hun leveranciers”, benadrukt Dick Schieven van het NVP.

Lees het artikel op Pluimveeweb hier.

mei
2020

Gespot! Turbofoggers op nu.nl

Gespot! De Turbofoggers van Frans Veugen Bedrijfshygiëne worden veel ingezet tijdens deze crisis om publieke ruimtes te desinfecteren. In deze video op nu.nl ziet u hoe de Turbofogger gebruikt wordt door EWS Group / Eco Worldwide Solutions om een fitnesszaal virusvrij te maken.

Klik hier om de video te bekijken

apr
2020

#FlowerBoostChallenge

Roam Technology heeft ons genomineerd voor de #FlowerBoostChallenge. Deze challenge is een initiatief om kwekers te steunen in deze zware tijden. Daarom hebben we bij Kwekerij Stals mooie hortensia’s besteld. Deze geven we cadeau aan ons personeel. Op onze beurt hebben wij de volgende bedrijven genomineerd: PulsFOG Dr. Stahl & Sohn GmbH, Mertens en Berdex.

PS: Wist u dat de planten van Kwekerij Stals ook te koop zijn op hun webshop? www.webshop.kwekerijstals.nl/

 

apr
2020

Vacature Werkvoorbereider (24 tot 40 uur)

Vacature Werkvoorbereider (24 tot 40 uur)

Samen met je collega zorg je ervoor dat de technische dienst in de werkplaats ongehinderd kan werken. Dat doe je door tijdig in te kopen en intensief contact met leveranciers te onderhouden. Bij nieuwe offertes verzorg je de engineering en bereid je de productiebonnen voor. Daarnaast teken je de vernevelaars uit in Solidworks 3D-software, maak je PLC-besturingen en onderhoud je de handleidingen van onze apparatuur.

Deze functie biedt een prettige verdeling tussen hand- en denkwerk. Naast je taken op het kantoor, zal je ongeveer 1/3de van je tijd in de werkplaats te vinden zijn. Daar speel je een belangrijke rol in het Research & Development proces.

apr
2020

Zeven Pulsfogs voor Frans chateau

Enkele weken geleden ontvingen wij van Van Gog aanhangwagens zeven aanhangers. Vandaag hebben wij daar zeven Pulsfog K40’s op gemonteerd. Deze gaan op weg naar wijnproducent Château de Sours in Bordeaux!

Ze gaan daar ingezet worden om de druivenstruiken in knop te beschermen tegen de nachtvorst. Dit zal zorgen voor significant minder verlies van oogst.

 

nov
2019

Frans Veugen Bedrijfshygiëne in Aardappelwereld Magazine

De broers Rob, Paul en Jos zijn geïnterviewt door Aardappelwereld Magazine over hun verwachtingen voor de toekomst van het bedrijf, de Synofog en de ontwikkelingen in de aardappelsector. U vindt het artikel in de Aardappelwereld Magazine van november 2019. U kunt het artikel ook hieronder bekijken. Klik op de foto om hem te vergroten.

okt
2019

Open dagen een groot succes

We willen alle deelnemers van onze open dagen bedanken voor hun aanwezigheid. We hebben veel positieve reacties gehad en zelf ook erg genoten. Over 2 dagen verdeeld hebben we 600 bezoekers mogen verwelkomen uit Nederland, België, Duitsland en zelfs uit Rusland en Israël.

We hopen u binnenkort nog een keer terug te zien op ons bedrijf!

sep
2019

Twee Cart Disinfection Stations voor HEXO Canada

Deze twee Cart Disinfection Stations zijn op weg naar HEXO Corp in Gatineau, Canada. Deze grote speler in de Canadese glastuinbouw cannabisteelt heeft een infectievrije werkplek hoog in het vaandel staan. De Cart Disinfection Stations zorgen ervoor dat elke kar die de kassen in- en uitgaat vrij is van alle schadelijke bacteriën en virussen.

Bekijk hier een video van een CDS in gebruik bij een Nederlandse tomatenteler:

sep
2019

Dronebeelden nieuwe locatie

Gaaf om ons pand zo vanuit de lucht te kunnen zien!

Mede dankzij de zonnepanelen van Xperal is ons nieuwe pand klimaatneutraal. De in totaal 372 panelen hebben een piekvermogen van maar liefst 109,7 kWp.

Daarnaast is het pand gebouwd zonder gasaansluiting, de verwarming wordt geregeld via een warmtepomp.

Als u hieronder geen video ziet kan u deze hier bekijken.

mrt
2019

Surpriseparty voor eigenaren Frans Veugen Bedrijfshygiëne

Onlangs hadden we een surpriseparty om de intrek in het nieuwe pand te vieren. Met een list werden de eigenaren uit het pand gelokt terwijl familie, personeel en vrienden zich verzamelden in het nieuwe gebouw. Daarna werd er gevierd met champagne, cadeaus en een restaurantbezoek. Voor de gelegenheid was het plaatselijke nieuwsorgaan Nederweert24 aanwezig om foto’s te maken.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

nov
2018

Vernevelaarcatalogus

We hebben een catalogus voor onze vernevelaars en sprayapparatuur gemaakt. Daarin staan al onze populairste vernevelaars overzichtelijk opgesteld met hun belangrijkste eigenschappen.

Bekijk de vernevelaarcatalogus (Engels) hier.

Copyright Frans Veugen B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media