Vorstbescherming op de wijnvelden met de K40

Casus

Een innovatieve wijnproducent uit de regio Bordeaux zocht naar een manier om de opbrengst te vergroten, door nachtvorstschade te minimaliseren. Nachtvorst is een groot probleem voor veel fruittelers, in veel jaren wordt een substantieel deel van de oogst verloren in deze eerste weken van de nieuwe teelt.

In Oost-Europa zijn al succesverhalen bekend over vorstbescherming door verneveling. De techniek wordt veelvuldig ingezet bij het kweken van blauwe bes in deze gebieden.

Deze methode wou de druiventeler ook gaan gebruiken in het zuiden van Frankrijk. Na een eerste test met goede resultaten, was het vertrouwen groot genoeg om goed door te pakken. Daarom hebben wij 8 Pulsfog K40’s geprepareerd op roterende schijven op aanhangwagens. Deze worden getrokken door auto’s. Op nachten dat vriestemperaturen de knoppen bedreigen, rijden de auto’s met aanhangwagens door de velden en leggen ze een mistgordijn neer.

De nevel van de Pulsfog vormt een deken over de planten op de cruciale uren voor zonsopgang op koude lentenachten. De overgebleven warmte wordt vastgehouden onder het neveldeken, waardoor de knoppen beschermd blijven tegen de vrieslucht.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van vorstbescherming voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op om uw situatie te bespreken.

In de onderstaande video kunt u een demonstratie zien van deze techniek.

Bedrijfsprofiel

Wijndruivenkwekerij
Bordeaux regio, Frankrijk
80 hectares druivenvelden

Vernevelaars

8 Pulsfog K40’s op aanhangwagens

De voordelen

  • Meer vruchten door bescherming op het cruciale moment
  • Zeer lage kosten van de grondstoffen (water en glycerine)

Meer informatie?

Jos Veugen

Directeur
+31 495 460 188
Stuur Jos een e-mail
Copyright Veugen Technology B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media