Transport

Truck Disinfection Unit – TDU

Alle vrachtwagens, trailers en andere voertuigen die gebruikt worden voor het vervoer van dieren, dierlijke producten, bijproducten, diervoeder, slachtafval, groente, fruit en besmet materiaal, zijn een potentieel risico in de verspreiding van een ziekte. Voertuigen moeten ten allen tijde kunnen worden ontsmet om het overdragen van ziektes te voorkomen. De procedure voor het reinigen en ontsmetten van voertuigen, is feitelijk dezelfde procedure die gebruikt wordt voor het reinigen en ontsmetten van de huisvesting van vee. Wel dient er rekening te worden gehouden met het gebruik van het soort reinigings- en desinfectiemiddelen en de diverse types van installaties, voertuigen en voorwerpen.

view14

Frans Veugen Bedrijfshygiëne biedt de mogelijkheid voor automatische ontsmetting via een permanent geïntegreerde unit. Met slechts één druk op de knop kan eenvoudig en snel de gehele laadbak worden ontsmet. Dit zorgt voor een bacterievrije lading.

Effect van mist op verse producten

Ontsmetting is niet het enige doeleinde van de Truck Disinfection Unit. Het apparaat heeft nog een andere functie bij bijvoorbeeld het transport van groenten en fruit. Onderzoek wijst uit dat het vernevelen van water als droge mist een positief effect heeft op onder andere de houdbaarheid en het vitaminegehalte van groenten en fruit (bron). Door luchtbevochtiging kan tot wel 25% verspilling voorkomen worden en dat is goed voor zowel het milieu als de transporteur.

Automatisch desinfectie van de trailer

  • 40 m3 behandelen duurt ongeveer 5-10 minuten (afhankelijk van de instelling)
  • Vernevel cyclus kan gestart worden vanuit de cabine
  • Verschillende desinfectanten kunnen worden gebruikt (Quats, Aldehydes, Peroxide, Formaldehyde)
  • Sproeikop en kleppen volledig RVS
  • Maakt gebruik van het aanwezige perslucht systeem: 12 of 24 Volt
  • Aanzuighoogte van de vloeistof door de sproeikop is 0,5 meter (Optioneel 2 meter)
  • Desinfectant Desbest 700 + Propyleenglycol blijft operationeel tot -20 graden Celcius
  • Vloeistoftank van 5 liter is voldoende voor 10 tot 30 behandelingen (afhankelijk van dosering, desinfectiemiddel en vervuiling)

 

 

Copyright Frans Veugen B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media