Aardappelbewaring

Voor grote of kleine bewaarplaatsen, voor pootgoed of consumptie aardappelen. De vernevelaars van Frans Veugen Bedrijfshygiëne BV zijn in te zetten voor het bewaren van alle soorten aardappelen. Aardappels gassen, zoals de methode ook wordt genoemd, kan met onze:

Halofog P9
Powerfogger P60
Synofog – Plaats 48 MKB Innovatieprijs 2017
Potatofog

Welke vernevelaar is het meest geschikt voor mij?

Welke fogger het beste bij uw situatie en aardappelloods past, hangt af van een aantal factoren. Op de volgende gebieden onderscheiden de foggers zich van elkaar:

Vernevelingsinterval en automatisering

De Synofog en beide Pulsfogs hebben een grote capaciteit en kunnen tijdens een werkdag een loods volledig foggen met kiemremmers. Daardoor kan er een lange periode tussen de behandelingen zitten. De Potatofogger heeft een kleinere capaciteit, maar deze fogger kan gemakkelijk geautomatiseerd worden. Daardoor is het eenvoudig om elke week een kleinere kiemremmerbehandeling uit te voeren en worden er minder grote hoeveelheden kiemremmer in één keer gebruikt.

Elektrisch, thermisch of thermisch-elektrisch

De keuze tussen de elektrische Potatofogger of de thermische Pulsfog vernevelaars betekent een keuze op twee vlakken.

Het bepaalt welk soort middel het beste verneveld kan worden. Kiemremmers op waterbasis vernevelen het beste in elektrische foggers, terwijl middelen op oliebasis het beste vernevelen in thermische foggers.

Een thermische fogger moet gevuld worden met benzine, een elektrische fogger kan simpelweg in een stopcontact gestoken worden. De Synofog is een thermisch-elektrische vernevelaar en werkt daarom goed met kiemremmers op oliebasis, maar heeft het voordeel dat je je nooit zorgen hoeft te maken over kostbare en milieuonvriendelijke benzine.

kleine druppels

Druppelgrootte is in het bijzonder bij aardappelbewaring belangrijk. Het geringe aantal milliliter per ton dat verneveld mag worden, vraagt om een optimale verdeling met een zo klein mogelijke druppel die zo min mogelijk neerslag geeft. Zowel onze eigen meetapparatuur als metingen door onafhankelijke instituten laten zien dat onze foggers goed scoren op het gebied van minieme druppels.

De druppelgrootte per fogger is:

Synofog: 1 micron.
Potatofog: 5 – 10 micron.
Pulsfog K10: 1 -2 micron bij het vernevelen van kiemremmers.
Pulsfog K22: 1 -2 micron bij het vernevelen van kiemremmers.

 

Droplet Size Measurement Synofog1H 14Sight

Bovenstaande afbeelding: druppelgroottemeting met de Synofog 1H en de kiemremmer 1,4 Sight.

Copyright Frans Veugen B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media