Bijzonder maatwerk: Patiosprayer

Veel van onze opdrachten bestaan voor een groter of kleiner gedeelte uit maatwerk. Dit is een van onze grootste krachten. Voor elke uitdaging kunnen wij een oplossing vinden.

Casus

Het patiosysteem van Vencomatic is een pluimveesysteem voor vleeskuikens. In de basis bestaat het uit een aantal verdiepingen met hokken die 100 meter lang zijn, maar slechts een halve meter hoog. Via platforms op een railing worden eieren boven de hokken geplaatst. Hier komen de eieren uit, en de kuikens duikelen van het platform, op de zachte, met strooisel bedekte, grond. Zo beleven de kuikens een stressloze start, waarbij de hectiek van het vervoer van de broederij naar de vleeskuikenproducent wordt vermeden.

Maar het probleem dat bij dit systeem ontstaat, is dat het enten van de kuikens ontzettend wordt bemoeilijkt. Eenmaal in de lange lage hokken zijn ze buiten het bereik van reguliere spraymethoden.

In samenwerking met Vencomatic hebben wij daarom de Patiosprayer ontwikkeld. Deze sprayer robot is uitgerust met speciale sproeikoppen die een extra wijd en uniform spraybeeld geven. De sprayer wordt in het hok geschoven, en daarna met een hendel omhoog gedraaid en aan de railing bevestigd. De Patiosprayer ent daarna het volledige hok. Als hij op het einde van het hok is aangekomen gaat hij vanzelf uit. Daarna bevestigt een dierenarts of medewerker hem aan de railing van het volgende hok.

Deze casus laat zien dat er ongeacht de ruimte of het doel altijd een oplossing te verzinnen is. Bent u op zoek naar een op maat gemaakte oplossing voor uw bedrijf? Neem contact met ons op om uw probleem te bespreken.

 

Copyright Frans Veugen B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media