Gesprek met Dennis over zijn project en stage

Onze stagiaire Dennis rondt deze week zijn stageperiode af. We hebben hem gevraagd wat zijn ervaringen waren, en natuurlijk willen we hem de kans geven zijn project te demonstreren.

Wat heb je gedaan bij Frans Veugen Bedrijfshygiëne?

Frans Veugen Bedrijfshygiëne heeft aanvragen gehad voor een flexibele vernevelaar met benzinemotor. Deze kan bijvoorbeeld achterop een pick-up truck geplaatst worden. Dan hoeven ze zich geen zorgen te over de maximale afstand tot stopcontacten. Daarom heb ik een nieuwe variant van de Powerfogger 60 gemaakt. De reguliere versie is elektrisch, en ik heb hier een machine met benzineaandrijving van gemaakt.
Mijn machine is de basis voor een vernevelaar die straks echt in productie kan worden gebracht. De benzinemotor draait de blower aan, er komt lucht in de slangen en druk op de tank. Hierdoor wordt het middel naar de kleppen geperst. Daar ontstaat de verneveling.

Hoe heb je de stage ervaren?

Ik heb hier het afgelopen half jaar stage gelopen. Het was een uitdagende en erg leerzame stage. Ze hebben me veel vrijheid gegeven en alle taken zelf laten uitvoeren. Zo heb ik mijn kennispakket kunnen verbreden. Ik ben blij dat ik hier mijn stage heb mogen doen. Ze stonden altijd voor me klaar als ik uitleg of hulp nodig had.

Heb je tips om te delen?

Probeer tijdens je stage zoveel mogelijk verschillende taken te doen en vraag hier ook om. Ik heb hier een project van start tot eind uitgevoerd. Van de tekenkamer tot op de werkvloer heb ik het hele proces zelf mogen uitvoeren. Zo kan je extra kennis opdoen en jezelf verbreden.
Probeer je niet op één ding te richten, maar stel je zo breed mogelijk op. Bij andere stages richt je je vaak op één specifieke taak: frasewerk, laserwerk, laswerk. Die taken moet je dan heel vaak uitvoeren. Bij Frans Veugen Bedrijfshygiëne krijg je een veel breder pakket van mogelijkheden: onderhoud, testen, controles, frame opbouwen, assembleren van onderdelen en machines. Iedere dag is anders.

Copyright Frans Veugen B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media