CTGB past registratie Aldekol Des FF aan: toegelaten voor verneveling

Het CTGB heeft de registratie van het middel Aldekol Des FF aangepast. Een klant meldde aan ons dat uit de registratie niet eenduidig blijkt of het product verneveld mag worden. Daarom is een verzoek tot aanpassing ingediend. Het CTGB heeft het verzoek gehonoreerd waardoor de registratie nu duidelijk is: Aldekol Des FF mag worden verneveld. De nieuwe toelating bevat de volgende tekst:

‘Toepassingsmethoden zijn borstelen, dompelen, sproeien met rugspuit en vernevelen.’

De nieuwe toelating vindt u hier.

NVP roept andere fabrikanten op tot verheldering

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders roept nu andere fabrikanten van reinigingsmiddelen op om ook hun productinformatie en productregistraties te verhelderen. Door dit te doen kunnen pluimveehouders een verantwoorde keus maken.

Daarnaast nemen ze juridisch risico weg. Als een middel in de praktijk anders gebruikt wordt dan aangegeven op de verpakking, staat de boer alleen bij het ontstaan van problemen op het gebied van gezondheid en voedselveiligheid.

“Pluimveehouders moeten kunnen vertrouwen op hun leveranciers”, benadrukt Dick Schieven van het NVP.

Lees het artikel op Pluimveeweb hier.

Copyright Frans Veugen B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media